13 april 2014

Zijn vooral vrouwen zuinig?

Even iets opmerkelijks met jullie delen. Er zijn 22 mensen die mijn blog 'Leven van een tientje per dag' volgen. Daarvan zijn er 20 vrouw en de overige twee misschien ook wel, maar dat kan ik niet achterhalen. Ik zie twee mogelijkheden:

  • mannen besparen niet;
  • mannen houden niet van blogs.

Wie weet het?

12 opmerkingen:

  1. ik volg u blog ook (zoals veel blogs) via rss in feedly en dat zie je niet op de site

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk, dat is leuk om te lezen! Dank je wel, Bespaarvarkentje!

      Verwijderen
  2. Ik denk dat vooral vrouwen zich bezighouden met aankopen van boodschappen, kleding,... En daar ook graag eens andere meningen over horen. Daartoe zijn blogs een ideaal medium als je het mij vraagt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Maar mannen doen toch vaak andere financiële dingen in een huishouden? Ik weet niet zo goed hoe het zit met de rolverdeling, want ik doe alles zelf:-)

      Verwijderen
  3. Vrouwen oraten meer, zou dat hetzelfde zijn als bloggen? Ik heb me niet aangemeld als volger, maar via de link op mijn blog volg ik je best wel.
    Vrouwen hebben meer tijd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meer tijd? Ik ben kostwinner en run mijn hele huishouden (wel voor 1 persoon, dat scheelt misschien). Ik ben er nog niet helemaal uit....Leuk trouwens dat je me 'volgt'.

      Verwijderen
  4. Ik heb ook het idee dat bijna alleen vrouwen mijn blog lezen. Daarnaast zijn er volgens mij vooral vrouwelijke consuminderbloggers. Er is maar een enkele man.
    Waarom?
    Ik geloof niet dat het er aan ligt dat vrouwen meer tijd hebben, de meeste lezers en bloggers hebben het heel druk.
    Misschien zijn vrouwen meer sociaal gericht, meer benieuwd hoe anderen het doen.
    Maar of niet lezen of niet bloggen betekent dat mannen niet zuinig zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik met je eens. Kijk maar naar schrijver Gerhard Hormann (zie 'Relevante boeken') en Rob van Eeden (met Hanneke van Veen oprichter van de Vrekkenkrant): consuminderaars in hart en nieren. Misschien bloggen vrouwen sowieso meer dan mannen. Dat zou een interessant onderzoekje zijn. Maar niet voor mij: ik heb het te druk, ha ha ha! Fijne dag!

      Verwijderen
  5. Jammer dat je straks gaat stoppen met dit blog, ik lees het graag.
    Ik heb ook veel vrouwelijke lezers en reageerders. Behalve mijn serie met hypotheekaflosverhalen, daar doen best veel mannen aan mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk je compliment. Bedankt. Ik heb nog een ander blog en daar neem ik dit blog in op. Na een jaar ben ik wel uitgeschreven over dit onderwerp en als ik nog wat nieuws heb, doe ik dat op Schrijf-Blog. Vind twee blogs een beetje teveel om goed bij te houden naast mijn werk. Fijne avond!

      Verwijderen