5 september 2013

Goede raad is goud waard

Dit is een bekend Nederlands gezegde en in sommige gevallen kan dit zeker zo zijn. Hier komt er eentje.
Er is een website, waarop je kunt checken of er ergens geld op je ligt te wachten, zonder dat je dat weet. Zoals op de site zelf staat: 
'Het gaat meestal om geld waarvan onduidelijk is wie er recht op heeft, of om geld waarvan onduidelijk is of degene die er recht op heeft het bedrag wil aannemen. Het geld komt bijvoorbeeld uit faillissementen, schuldsaneringen, erfenissen, onteigeningsprocedures of uitgekochte minderheidsaandelen.'
Stel je toch eens voor dat blijkt dat er voor jou wat in die kas (consignatiekas) zit.
Het is heel eenvoudig te checken: je klikt deze link aan: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/consignatiekas en de rest wijst zich vanzelf.

Nog een advies: veel mensen denken door mee te doen aan loterijen ooit hun grote slag te slaan en in één klap rijk te zijn. De kans op de hoofdprijs is echter heel gering. Als je het eenvoudig stelt is de kans fifty/fifty, maar in de praktijk uiterst klein.
De jackpot van de Staatsloterij voor de trekking van 10 september bevat € 8,6 miljoen. Volgens een krantenartikel is de kans dat je die wint: 0,00000016 procent.
Zo'n heel lot met jackpot kost je per keer € 28,=.
Als je maandelijks meedoet, kun je dat geld beter op een rekening zetten. Dan sleep je na 10 jaar in ieder geval een aardige prijs in de wacht! En of geld nu echt gelukkig maakt? Onderzoeken naar hoe het voormalige winnaars van hoofdprijzen vergaat, wijzen anders uit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten