28 augustus 2015

Vezelrijk bordje

De high fiber spaghetti die ik vanavond at, is gemaakt van rogge. Het is spaghetti met extra vezels en proteïne. Ik heb er met de groenten die ik weer via Rechtstreex kocht, een heerlijke pastamaaltijd mee gemaakt. Ook aubergine en courgette zijn vezelrijk.
Voor meer info over Rechtstreex, zie mijn blogbericht van 22 augustus.

Nodig
1 aubergine, 1 courgette, 5 tenen knoflook, 4 flinke tomaten, 250 gram biologisch rundergehakt (of een pakje panir), 1 pak 250 gram spaghetti, flinke scheut olijfolie, peper en zout.

Maken
Doe peper en zout door het gehakt. Goed mengen. Giet een scheut olijfolie in een roerbakpan en bak het gehakt rul. Laat op een laag vuur gaar worden. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg bij het gehakt. Laat 10 minuten al roerend stoven.
Zet een pan water op het vuur. Als het water kookt, voeg de spaghetti toe en zout naar smaak. 12 minuten al dente koken.
Intussen de tomaten in kleine stukjes snijden en de tenen knoflook in heel kleine stukjes hakken.
Voeg dit bij de pan met groenten en vlees. Laat nog vijf minuten sudderen.
Giet spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg het groenten/vleesmengsel toe.
Heerlijk!
Voor een vegetarische variant vervang je het rundergehakt door een pakje panir.
Goed voor drie maaltijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten