22 augustus 2015

Rechtstreex uit Parkwijk

Afgelopen week heb ik met Rechtstreex kennis gemaakt. Het is een netwerk van kleine boeren en ondernemers die producten aanbieden voor de lokale markt.
In Utrecht betekent dat dat de producten ook uit de buurt komen, weinig transport behoeven en heel vers zijn. Je steunt er de kleine ondernemers uit de omtrek mee.
Er komen steeds meer afhaalpunten bij.
Je kunt je ervoor aanmelden via de website: www.rechtstreex.nl
Op die site kun je ook zien waar de verschillende afhaalpunten zijn en welke ondernemers/agrariërs meedoen.

Als je je aanmeldt, kun je wekelijks kiezen uit een ruim assortiment en de producten bestellen: seizoensgroenten en -fruit, zuivel, sappen, eieren, vlees, brood, jams, kruiden etc.
Je hebt er tot de deadline enkele dagen de tijd voor. Op een bepaalde dag in de week kun je je 'boodschappen' bij een uitgiftepunt in de buurt afhalen. Het mijne in Parkwijk is van 17.00 tot 20.00 uur open en had de spullen buiten staan vanwege het mooie weer.
Je bent niet verplicht iets te bestellen; het is geen abonnement. Een ander voordeel vind ik dat je zelf uitkiest wat je wilt hebben en niet aan een bepaald pakket vastzit.
Betalen doe je pas, als je weer thuis bent. Dan heb je de factuur in je e-mail en krijg je twee weken de tijd om af te rekenen.
Waar vind je dat nog?




Vanavond heb ik genoten van een bosbietensalade. De verse bosbieten schoongemaakt, heel dun geschild en toen grof geraspt. Een scheutje saffloerolie en rijstazijn erdoor en een eetlepel mayonaise.
Door elkaar husselen. Resultaat: een prachtige kleur en een stevige salade met bitterzoete smaak.
En zeg nou zelf, als je weet dat je eten van dichtbij komt, veelal biologisch is gekweekt, zo puur mogelijk is en dat je ook nog eens een klein bedrijf steunt, dan smaakt je maaltijd des te beter.
Ik kijk alweer uit naar de volgende bestelling!

1 opmerking:

  1. Super leuk die blog! Hele leuke stukjes en mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen