17 juni 2014

WK 2014 - Kantelmoment

Foto van het web

Vrijdagavond was dit het kantelmoment van het geloof van voetbalminnend Nederland in het Nederlands elftal. Nederlanders zijn nogal behoudend in hun enthousiasme vóór een toernooi begint. Er is veel scepsis over en commentaar op de aanpak en opstelling van de bondscoach, totdat Nederland wint. Dan wordt de beste man op handen gedragen.
Een nogal opportunistisch trekje.
Ook het elftal kan niet meer stuk, maar dan pas op het moment dat ze die steun verdiend hebben door een wedstrijd te spelen zoals ze afgelopen vrijdag hebben gedaan.
Met 5-1 kun je thuiskomen!
Direct gaan er weer sombere stemmen op: 'Als ze nu maar niet overmoedig worden.' Alsof we met een stel kleuters uit een pindakaasreclame te maken hebben!
Nee, als het alleen van de supporters zou afhangen, konden we wel inpakken, want onvoorwaardelijke steun zal het elftal niet krijgen. Daar zijn de meeste Nederlanders te zuinig voor.
Gelukkig hebben we te maken met een ploeg profvoetballers die serieus getraind hebben onder leiding van een capabele bondscoach.
Ik ben geen octopus of schildpad die kan voorspellen of Nederland dit keer wereldkampioen wordt. Gelukkig niet eigenlijk, want dat zou de spanning - die nu heel even in de pauzestand staat - alleen maar uit deze weken halen.
En dat maakt deze periode nou net zo'n leuke tijd.
Het betekent natuurlijk niet dat ze dan woensdag maar moeten verliezen om de spanning weer op te doen laaien.
Zo'n stuk spektakel als vrijdag de 13e mag ik graag nog een keer zien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten