14 september 2012

Wandelen met GPS

Vandaag een bijzondere GPS-wandeling gemaakt met Cécile en Jan rond Amsterdam die begint met een tocht per veerboot. De wandeling is bijzonder, omdat die vrijwel geheel langs water gaat, door stukken bos (Vliegenbos) en bijzondere buurten en dorpen, waar je normaal niet komt. Dorpen als Nieuwendam met Zaanse huizen, Schellingwoude, Durgerdam. We lopen over sluizen, bruggen en industriegebieden. Veel flatgebouwen en motregen. Schuilen in een pand dat in de steigers staat. Terreinen oversteken die zo dienst kunnen doen in een crimi.
Langs een stuk water in de stad loopt een shabby straat met voedselbank, veel hondenpoep en een tippelende dame. Wel staat er een brakke kast vol boeken: 'Gratis mee te nemen'. Ik score twee DVD's: maffiafilms dat valt te verwachten!
Tussen nieuwbouw op de Cruquiusweg staat een oud douanegebouw dat is omgetoverd tot een welkom café-restaurant waar we warme chocolademelk met echte slagroom drinken.
Het meest opmerkelijke dat we tegenkomen, is een handveerpont waarvan de kabel niet goed werkt. Met vereende krachten hebben we uiteindelijk toch de overkant bereikt. 
De foto heeft Jan genomen.



2 opmerkingen: