6 april 2013

Eenvoud

'Eenvoud is kenmerk van het ware' is een uitspraak van Herman Boerhaave die in de 17e-18e eeuw leefde.


Vandaag zag ik op Youtube de 21e eeuwse variant hierop: 'Live simply, so others can simply live'.


Als je de video bekeken hebt, zul je met mij beamen: 'Eenvoud siert de mens'.

Een heel bijzonder boek dat ik deze week las, is: 'Wonder' van R.J. Palacio dat gaat over een jongen met een genafwijking, waardoor zijn gezicht er heel anders uitziet dan andere gezichten.
Of zoals hij zelf zegt: 'Wie me ziet, schrikt zich rot'. De eerste schooljaren geeft zijn moeder hem thuis les. Het verhaal begint, als hij voor het eerst naar school gaat.
Iedereen staart hem aan en hij wordt in het begin letterlijk gemeden als de pest. Het gerucht gaat dat wie hem aanraakt de pest krijgt.
Maar van binnen is hij natuurlijk een normaal joch van 10 jaar die alles doorheeft en voelt.
Door de grote liefde en toewijding van zijn ouders en een handjevol vrienden, blijft hij overeind en weet hij zich uiteindelijk 'een plek' op die school te veroveren.

De kracht van het boek is behalve de humor van de hoofdpersoon, de eenvoud van de boodschap: wees vriendelijk.
Citaat:
“If every person in this room made it a rule that wherever you are, whenever you can, you wil try to act a little kinder than is necessary - the world really would be a better place. And if you do this, if you act just a little kinder than is necessary, someone else, somewhere, someday, may recognize in you, in every single one of you, the face of God.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten