22 oktober 2011

Ria's suiker- en vetvrije cake!

Een absolute topper.
Cake waarvan je zonder gewetensconflict kunt snoepen.


Wat je nodig hebt
250 gram gedroogde zuidvruchten (kies uit: abrikozen, pruimen, vijgen, dadels, mango’s, etc.)
150 gram rozijnen
Halve liter thee (Earl Grey of een pittige kruidenthee)
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel koekkruiden
1 ei
Snufje zout

Hoe je hem maakt 
Zet een halve liter thee. Snij (of knip!) de zuidvruchten in kleine stukjes. Doe de stukjes zuidvruchten en de rozijnen in de thee en laat die een paar uur wellen.
Voeg het zelfrijzende bakmeel, de koekkruiden en het snufje zout toe aan de thee- en zuidvruchtenmassa. Meng goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe. Roer alles goed door elkaar.
Beboter een cakebakblik. Doe het deeg erin en laat de cake een uur bakken in een oven met een temperatuur van ca. 150 tot 175 graden.
Je kunt ook kleine papieren vormpjes voor driekwart vullen met het deeg. Bak die in ongeveer 20 minuten gaar. Als een breinaald of satéprikker er helemaal droog uitkomt, is de cake klaar en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten