27 april 2015

Kennis van goed en kwaad

"Zoek Mij en leef", zegt God tegen ons en op dat punt ging het vlak na de schepping al mis. God verlangt naar de liefde en omgang met de mensen die Hij gemaakt heeft, maar die worden verleid om net als God te worden en dus ook te beschikken over de kennis van goed en kwaad.
Satan haalt hen over van de boom van kennis van goed en kwaad te eten. Daardoor komt zonde en dood het paradijs binnen. God zorgt ervoor dat ze niet van de boom des Levens zullen eten, want dan zijn ze voor eeuwig verloren.
Na het eten van die boom van kennis stoppen de mensen met God te zoeken en met Hem te leven en voelen ze voor het eerst schaamte.
Maar God is liefde en Hij bedenkt een oplossing.

Jezus, Zijn zoon, - die zelf het Leven is - bevrijdt ons van de zonde door in onze plaats te sterven aan het kruis. Door op te staan uit de dood, krijgen we eeuwig leven.
Als je dat gelooft, ben je ook verlost van het steeds maar weer beoordelen van jezelf (kennis van goed en kwaad of wetticisme) en de vraag: "Doe ik het wel goed" en schuldgevoelens.
Nu ben je vrij om te eten van de boom des Levens, dat wil zeggen met Jezus te leven en Zijn liefde door je heen te laten stromen naar anderen.

Wat een LEVEN!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten