23 augustus 2011

Schoenenguirlande

Deze fraaie uitstalling hangt in de Bakkerstraat in Utrecht. Omdat het een vrij drukke wandelstraat is, waar toch ook regelmatig gefietst wordt, moet je goed uitkijken, waar je loopt. Vandaar dat het me pas op een vroege ochtend opviel. 
Een collega wist er een mooi verhaal bij te vertellen dat we op internet hebben opgezocht. Daar lazen we dat schoenen aan elektriciteitsdraden vaker in de wereld voorkomen, zoals in Sydney waar er honderden de bedrading sieren. Een veelgehoord verhaal is dat jeugdbendes daarmee hun territorium afbakenen. Zoals honden dat met hun urine doen. Nou, gebruikte schoenen kunnen ook flink stinken!
Of de schoenen van een vermoord persoon worden bij wijze van eerbetoon op de plek van het delict aan de wilgen gehangen. Soort monument dus. Of de schoenen geven aan dat op die plek een drugsdealer actief is. Dat zou dan in de Bakkerstraat een flinke jongen moeten zijn, gezien het grote aantal schoenen. Ook niet zo slim om op die manier de politie een handje te helpen. Nog een optie is dat scholieren ermee aan willen geven dat ze geslaagd zijn, ja...in plaats van de traditionele schooltas. Dat betekent dat er in de Bakkerstraat een massa middelbare scholieren bij elkaar zouden wonen. Niet erg waarschijnlijk. 
Ik denk dat de oplossing in dit geval veel banaler is:
reclame voor de sportschoenenzaak!

Schoenenperpetuum mobile in Bakkerstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten