14 mei 2011

Mijmeringen bij een Cruyff-etalage

Vergelijk deze twee foto's van Cruyff even met elkaar:
een jeugdfoto uit zijn spelerstijd en een vrij recente foto als belegen zestiger.







Dan is direct duidelijk waarom de schoenenwinkel in Gorinchem heeft gekozen voor een foto uit Cruyffs spelerstijd om diens schoenenmerk te promoten! Maar zouden mensen die hem uit die tijd kennen, nog wel sportschoenen kopen?

De vraag is dan ook: lukt het Cruyff nu nog steeds om een balletje te trappen zoals hij dat vroeger deed, of zijn zijn voetbaldaden nu vooral woorden geworden? (Sorry, even gepikt van het Feyenoordlied!)
En moest de etaleur daarom een foto uit het archief opduiken om de schoenen met recht als Cruyffschoenen te kunnen etaleren? Maar als hij tegenwoordig alleen zijn 'bekkie nog goed kan roeren', had Johan dan niet beter een ander Cruyffproduct kunnen uitkiezen, in plaats van schoenen, een Cruyffmicrofoon of Cruyffmobieltje? Nee, Cruyff blijft voor eeuwig een voetballegende, wat er ook gebeurt en hoe oud hij ook wordt!
En misschien is Cruyff in zijn hart ook wel altijd die fameuze voetballer gebleven, zoals Harry Mulish volgens eigen zeggen in zijn hart altijd die jongen van 18 bleef.
Ach, gun hem zijn schoenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten