9 mei 2011

Ganzen-8 en internetgames

Er zijn spelletjes op internet, waarbij je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk eenden moet neerschieten. Zo'n game kan er in een milde variant zó uitzien:

Er zijn ook realistischer varianten! Dan vliegen er vogels over en schiet jij ze neer.
Vorige week hoorde ik op de radio dat ondanks een eerder verbod, er misschien binnenkort weer geschoten mag worden op ganzen, omdat er een overschot is. Acht natuur- en jachtorganisaties hebben een akkoord bereikt over het afschieten van ganzen. De groep, met de naam Ganzen-8, wil voorkomen dat het overschot aan ganzen in Nederland schade toebrengt aan akkers en bossen. Daarom willen ze het aantal beperken tot 100.000 ganzen, dat is het niveau van 2005, onder meer door ze af te schieten.
Het voorstel moet nog worden besproken met de leden van die organisaties. Ook moeten provincies en het Rijk ermee instemmen. 
Uiteraard ziet de Partij voor de Dieren (PvdD) er niets in. Die partij ziet nog wel andere mogelijkheden om de ganzen te verjagen. En dus mogen boeren wat de PvdD betreft, al hun creativiteit uit de kast halen om de ganzen van hun akkers weg te jagen, als ze hun buks er maar in laten staan.
Ook Schiphol klaagt over last van ganzen bij het stijgen en landen van vliegtuigen, terwijl de KLM destijds zo poëtisch een zwaan opvoerde in een reclamespotje!  
Als je zo'n ganzengezin op het Merwedekanaal ziet zwemmen, denkt toch geen haar op je hoofd eraan hierop te schieten? 
Eenden mogen blijven leven! Zwanen ook! Nu maar hopen dat iedereen het onderscheid kent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten