27 juli 2014

Fietsroute langs Rietveldplekken in Utrecht




Vanmiddag met dit boekje in de hand en prettig gezelschap door Utrecht gefietst langs allerlei plaatsen die verwijzen naar de architect/ontwerper Gerrit Rietveld. Het is een route van 20 kilometer die onder andere de wijken Oog in Al, Buiten Wittevrouwen, Oudwijk, Binnenstad e.a. aandoet. We hebben er 4 uur over gedaan, mede omdat we ter plekke de toelichting lazen en het op ons gemak hebben gedaan.
Wat zijn we veel te weten gekomen!
Het is een leuke manier om je licht over architectuur op te steken. Het helpt ook om anders naar gebouwen te kijken, waar je normaal gesproken weinig oog voor hebt.
Wat helaas soms in de gids ontbrak, was een huisnummer, zodat we aan de hand van een foto uit het boekje een aantal panden grondig hebben moeten inspecteren op gelijkenis die in de loop van de tijd ook was aangepast.
In het Rietveld-Schröderhuis waar we helaas niet in konden, omdat we niet hadden gereserveerd, wordt het boekje verkocht. Het is ook te bestellen via deze link: Rietveld in Utrecht

De vriendelijke medewerkster in het beroemde bouwwerk maakte ons attent op een zelfde soort fietstocht langs gebouwen van de Amsterdamse School in Utrecht.
Dat wordt onze volgende expeditie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten