30 november 2015

Oriëntaalse spitskool

Recept voor een overheerlijke stamppot met oosters accent

Nodig
1 spitskool (ca 800 gram) in reepjes gesneden
1 kilo licht kruimige aardappels (bijvoorbeeld Bildstar) geschild
2 bakjes falafel (biologische van AH)
1 half liter blik kikkererwten - bewaar wat van het vocht
3 teentjes knoflook fijn gesneden
Theelepel foelie of nootmuskaat
Zout naar smaak
Scheutje sesamolie

Klaarmaken
Kook de aardappels met wat zout in circa 20 minuten gaar
Kook de spitskool met wat zout ongeveer 15 minuten
Stamp of prak door elkaar
Voeg de kikkererwten met wat van het vocht toe en stamp/prak verder
Doe de falafel erbij, de knoflook en de foelie
Als de stamppot klaar is, giet je er een scheut sesamolie op en roer je alles nog eens door.

Vergeet niet van de prachtige structuur van de spitskool te genieten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten